Haku elokuun alussa Turussa toimintansa aloittaneeseen Suomen ensimmäiseen Life Science -alan kiihdyttämöön (Life Science Accelerator) on avattu. Hakulinkki ja lisätietoa kiihdyttämöstä löytyy vastajulkaistulla www-sivustolla osoitteessa lifesci.ac.

Suomessa uudenlaisen Life Science Accelerator -kiihdyttämön tavoitteena on vauhdittaa Life Science -alan korkeakoululähtöisten tutkimusprojektien kaupallistamista sekä varhaisvaiheen yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Kohdealueena on erityisesti lääke- ja diagnostiikkakehitys sekä näihin läheisesti liittyvät toimialat ja ratkaisut.

Life Science Accelerator -kiihdyttämö palvelee koko Suomea ja se on suunnattu korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkijoille ja tutkimusryhmille sekä varhaisvaiheen kasvuyrityksille.  Kiihdyttämö tarjoaa hakuprosessin kautta mukaan valituille tarvelähtöisesti räätälöityä intensiivistä mentorointia ja valmennusta sekä verkottumismahdollisuuden toimialan kansallisiin ja kansainvälisiin yrityksiin, rahoittajiin ja vertaistoimijoihin.

Kiihdytysjakso on kestoltaan 6-12 kuukautta ja se toteutetaan osin virtuaalivalmennuksena. Kiihdyttämöön osallistuminen ei siis edellytä muuttoa Turkuun. Tiimeiltä odotetaan kuitenkin läsnäoloa ryhmämentoroinneissa ja kahdenkeskisissä tapaamisissa.

Nyt käynnistyvä haku kiihdyttämöön on auki jatkuvasti. Ensimmäinen 5-8 tiimiä kattava kiihdyttämöjakso käynnistyy maaliskuussa 2017 ja valinnat tähän tehdään noin kuukautta aikaisemmin. Seuraava kiihdyttämöjakso käynnistyy kesän jälkeen syyskuussa 2017.

Lue lisää: http://www.lifesci.ac/ 

Lisätiedot:

Tom Palenius, puh. 040 550 1126, tom.palenius@turkusciencepark.com

Hanna Halme, puh. 050 577 4809, hanna.halme@turkusciencepark.com