Kymmenviikkoinen Springboard Startup Accelerator, turkulaisittain lyhyemmin BusinessUp, päättyi viime viikolla Tallinnassa Demo Dayhyn ja cross-border -mentorointiin. Kaikkiaan 23 tiimiä Turusta, Tallinnasta ja Riiasta kisasi kovatasoisen pitchauskisan voitosta. Kymmenen finalistin joukossa oli peräti viisi turkulaista tiimiä.

Kiihdytysohjelman aikana tapahtunutta kehitystä voisi kutsua loikaksi aivan uudelle tasolle niin ideoiden kirkkauden kuin niiden esittämisen suhteen. BusinessUp-ohjelmassa paneudutaan startup-yrityksen arvolupauksen rakentamiseen ja kiteyttämiseen sekä muihin tärkeisiin aihepiireihin kassavirtalaskelmia ja myyntipuhetta unohtamatta. Yhteisen ohjelman lisäksi jokaista tiimiä valmentaa oma mentori. BusinessUpiin osallistuvien tiimien on mahdollista asettua ohjelman jälkeen maksutta neljäksi kuukaudeksi Sparkupin tiimihuoneisiin huippuinnovatiivisen ympäristön tarjoamien palvelujen äärelle.  Vasta päättyneestä ohjelmasta tiloissa aloittaa vuodenvaihteessa seitsemän uutta tiimiä.

Kiihdytysohjelmaan osallistuvilla tiimeillä on käytettävissään yhteensä 24 mentoria kaikista kolmesta ohjelmassa mukana olevasta kaupungista. Demo Dayn yhteydessä toteutettiin päivän mittainen sessio cross-border -mentorointia, jossa tiimit saivat uusia ajatuksia ja kontakteja viideltä valitulta kumppanikaupungin mentorilta. Kysellessämme tunnelmia päivän päätteeksi saimme todeta, että tiimit olivat todella tyytyväisiä mentorointipäivän antiin. Tehnopolin startup-hautomon käytäville tiimejä tsemppaamaan karkaili myös mukana olleen mentorin pikkuinen ranskanbulldoggi Shavi. Ja kyllä, monet meistä menettivät sydämensä tälle aktiiviselle osallistujalle. 

20161209_1136311.jpg
Mentorointitapaamisia Tallinnassa
20161209_1137131.jpg
Sparrausta, sparrausta ja sparrausta!
20161209_1323341.jpg
Mentoreina toimi asiantuntijoita eri aloilta

Hartaasti odotetun pitchauskisan kakkoseksi ponkaisi Silobrain Turusta! Tiesimme heidät jo ohjelmaan valitessamme, että kyseessä on huipputiimi, mutta olisittepa nähneet kehityskaaren palvelun paketoimisessa selkeäksi myyntipuheeksi. Silobrain yhdistää asiantuntijatietoa dataan tarjoamalla työkalun, jolla visualisoitua dataa voi tarkastella ja kommentoida yhteisessä ympäristössä. Palkinnoksi tiimi sai virolaisen bisnesenkeliverkoston Estbanin tarjoaman valmennuksen matkoineen ja majoituksineen. 

Kisan voitto meni tällä kertaa Tallinnaan ja parhaan pitchauksen palkinto riikalaiselle tiimille. Loistotiimejä kaikki, jäämme innolla seuraamaan ja tukemaan etenemistänne! Kiitos myös Turussa tiimejä mentoroineille Tomille, Erikille, Juhalle, Markolle ja Patrikille!

paras_pitchaus.jpg
Paras Pitch -voittajat!
silobrain.jpg
Silobrain pääsi kakkossijalle Demo Dayssa!

Lähtisitkö mukaan BusinessUpiin?

BusinessUp-ohjelma toteutetaan osana Central Baltic -rahoittesta Springboard-projektia. Turussa ohjelmasta vastaavat Turun yliopiston Brahea-keskus ja Turku Science Park O. Kymmenviikkoiseen kiihdytysohjelmaan valitaan lujatahtoisia tiimejä ja startupeja, joiden idealla on kasvupotentiaalia. Valituksi voi tulla myös pelkällä idealla - me autamme kumppaneiden löytämisessä. Springboard tarjoaa myös kumppanihakuun erinomaisia mahdollisuuksia kansainvälisen mentoroinnin ja B2B-työkalujen avulla. 

Jos sinulla on bisnesidea ja sparrausohjelmamme kiinnostaa muuten, niin lue lisää täältä https://www.lyyti.in/Application_for_BusinessUp_Spring_2017_9386 ja hae mukaan! Jos haluat kuulla lisää kansainvälisestä B2B-matchmakingista, otathan yhteyttä: johanna.puhtila@turkusciencepark.com tai puh. 0400 247 023. Toki voit tulla myös käymään ja tutustumaan Sparkupin toimintaan!

aape.jpg
Aape Pohjavirta innostamassa tiimiläisiä
alf.jpg
Alf herätteli yleisöä SparkUpilla syksyllä

*********************************************************************************